Başkan SELİMOĞLU'nun Trt Antalya Radyosu Canlı Yayın Konuşma Metni

Başkan SELİMOĞLU;

''Çok değerli TRT Antalya Radyo dinleyicileri sizleri Burdur ilinin hızla büyüyen, mermer diyarı Karamanlı'dan sevgiyle saygıyla selamlıyorum.

İlçemiz Karamanlı Burdur iline 60 km, Denizli, Antalya ve Isparta illerine 110 km mesafede ve tam ortalarında bulunan, mermercilik, tarım ve hayvancılığın hızla geliştiği ve ekonomik gücü çok üst seviyede olan ve hızla gelişen bir ilçedir.

İlçemizde 22 Adet mermer ocağı, 11 Adet mermer fabrikası bulunmaktadır.12500 adet, 11000 adet küçükbaş hayvan besiciliği yapılmaktadır.İlçemizde 43000 dönüm arazi yeraltı sulamasına geçmekte bununla birlikte seracılık da gelişmektedir.

Burdur ili olarak turizmde tarihi ve kültürel alanlarımızı tanıtımda çok fazla ilerleme kaydedemedik. Burdur İnsuyu Mağarası, Ağlasun Sagalasos, Yeşilova Salda gölü ve Kayak merkezi, İlçemiz yaylaları, Karataş gölü, Gölhisar Kibrya  Antik Kenti görülmeye değer tarihi ve Doğal güzelliklerimizdir.

Karamanlı yerel Yönetimi olarak Kırsal turizm'e önem veriyoruz ve bu bağlamda İlçemiz Bademli köyünün alt kısmında Burdur Fethiye yolu kenarında bizim kuş cenneti diye adlandırdığımız Karataş Gölü'nün turizm'e açılması için proje tamamlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Burdur Valiliği, Kaymakamlığımız ve Belediyemiz işbirliği ile 122 çeşit kuş türünün bulunduğu, Yamaç Paraşütünün yapıldığı Karataş gölünde bugünlerde deneme uçuşunu yaptığımız, Türkiye de sadece  Kapadokya semalarında gördüğümüz Balon Turizmini de canlandırmak istiyoruz.Yamaç Paraşütü ile turunu tamamlayan turizmciler İlçemiz Baraj kenarında sabahın erken saatlerinde muhteşem bir köy kahvaltısı yaparak turlarını tamamlıyorlar.

Karataş Gölü'nde Tesisler yapılacak, Kuş Gözlem yerleri ve dinlenme tesisleri yapılacak.

Ayrıca  Karamanlı ile Tefenni ilçesi arasında bulunan Ardıçlık mevkiinde Orman Bakanlığı ile B sınıfı Mesire Alanı Projesi ve izin işlemleri tamamlandı.Ardıçlık mevkiinde de tesisleşme yapılması ile bu bölgede dinlenme  imkanı bulunacaktır.Tüm bu alanların gelişmesi,bölgemizde Kırsal Turizm'in gelişmesi için ziyaretçi ve tatilcilere ihtiyacımız vardır.

Karamanlı Doğal güzellikleriyle,Yamaç Paraşütü Tepesiyle,Kuş cenneti Gölüyle Turizm Kentine aday ve Yaylası, Cevizi, Mermeri Herkes  Karamanlı'yı görmeli diyerek tüm bu güzellikleri görmeniz için siz saygıdeğer TRT radyo dinleyicilerini Karamanlı ilçemize davet ediyorum.'' dedi.