Tarihe Göre Filtrelenen Öğeler Çarşamba, 10 May 2017

BELEDİYEMİZ ÖN ÖDEMELİ SAYAÇ SİSTEMİNE GEÇMİŞTİR.

ÖN ÖDEMELİ SAYAÇ İLE İÇME SUYUN’DA 20 TONA KADAR SU TÜKETİME KADAR % 40

20 TON ÜZERİ SU TÜKETİMİNDE İSE % 50 İNDİRİM SAĞLIYORUZ.

Çok kıymetli ve Saygıdeğer hemşerilerim hepinizi saygıyla, sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum.
İlçemizde, 05 Ocak 2017 Perşembe günü yapılan Belediye Meclis toplantısında almış olduğumuz karar gereği içme suyu aboneliği ve su kullanımında Ön ödemeli sayaca geçiyoruz.

• Ön ödemeli sayaç uygulamasına çevre belediyelerinin çoğunun geçtiği,
• Bu sistemle hem kaçak su kullanımının önlendiği,
• Belediyemizce su tahsilat oranının yükseleceği,
• Ön ödemeli sayaç sistemi ile % 100 tahsil olacağı göz önüne alınarak meclisimizce değerlendirilmiştir.
• Damga süresi 10 yılı geçen su sayaçlarının ön ödemeli su sayacı ile değiştirilmesi,
• Program entegre edildiğinden bugünden itibaren sayaç arızası nedeniyle sayacını değiştirenler, ön ödemeli sayaç kullanacaktır.
• İnşaat için abone olanlar ön ödemeli sayaç kullanacaktır.
• İçme suyu şebeke değişiminde hat yenileme işlemi yapılan alanlarda abone bağlantısı esnasında ön ödemeli sayaç takılması zorunludur.
Belediye Başkanlığımızca Ön ödemeli sayaca geçen vatandaşlarımıza indirimli su tahsisi için kararımızı aldık.
• Karara göre normal sayaç ile 20 tona kadar olan su tüketiminde vergiler hariç 1 ton su 1,00 TL, 20 ton üzeri kullanımlarda ise vergiler hariç 1,20 TL,
• Ön ödemeli sayaca geçen ve Belediyemize geçmişten emlak vergisi, sulama suyu, içme suyu ve herhangi vadesi geçmiş borcu olanlara 1 ton su vergiler hariç 0,80 kuruş,
• Ön ödemeli sayaca geçen ve Belediyemize geçmişten vadesi geçmiş borcu olmayan ve ödemesi düzenli olan vatandaşlarımıza ise 1 ton su vergiler hariç 0,60 kuruş,
• Geçmişten borcu olmayan ve 20 ton’a kadar su tüketen vatandaşlarımıza %40, 20 ton üzere su tüketen vatandaşlarımıza %50 indirim yapıyoruz ve ucuz içme suyu temin etmelerini sağlıyoruz.
• Ön ödemeli sayaç ile fatura ödemede sıra bekleme yok, fatura tarihi geçtiğinde faiz ödeme yok.
• Ön ödemeli sayaçlarda bir abone başka bir abonenin kartını kullanamayacak, başkasının kartı ile indirim alamayacak ve böylece indirimli hizmet alabilmek için kendi borcunu ödemek durunda kalacak ve hiç kimsenin hakkını yemeyecektir.
• Ön ödemeli sayaçlara takılan kartlarda kontör bitimi hafta sonuna denk geldiğinde hafta başı mesai saatine kadar su kullanımı eksi bakiye, avans ile devam edecek ve mesai saati başladığında su otomatik olarak sayaç tarafından kesilecektir.
Ön ödemeli sayaçlarımızı ilçemizdeki hırdavat malzemesi satan esnafımızdan temin edebilirsiniz.
Akıllı sayaç ve uygulamaları için ayrıntılı bilgiyi Belediyemiz tahsilat servisine uğrayarak alabilirsiniz.
Daha ucuz su kullanımı için biran önce Ön ödemeli geçmeniz menfaatiniz icabıdır.
Yeni uygulamanın tüm halkımız için, Belediyemiz hizmetleri, tahsilatı ve hizmetleri için hayırlı olmasını diler tüm halkımıza sağlık, başarı ve mutluluk dolu hayırlı günler dilerim.

Bu RSS beslemesine abone ol

desinq.com